lørdag, december 29, 2012

Disneys juleshow live

Det er faktisk sådan, at der fortsat strikkes - fx har jeg lige afleveret et halsrør på pind 10 til ældste niece og det lilla bredbånd har fået lynlås og blev afleveret samtidig.
I underholdningsværdi, specielt på billedsiden, slår det dog ikke Chip og Chap - det røde og det sorte egern, der i øjeblikket huserer ved fuglebrættet. De kan sidde længe og guffe, når de ikke fylder kæberne og graver solsikkefrø ned rundt omkring i haven, til dårligere tider.
 Den nemme løsning er at sætte sig i fuglehuset, hvis der ikke er optaget.
Hvis der er optaget i fuglehuset, eller noget, begynder akrobatikken. Først a la slange-egern, snoet om standeren. Det er ikke så let, så i stedet prøves med model langstrakt egern, med en pote på fast grund.
 Et godt greb i foderskålen, måske er der ligefrem plads til et egern på kanten?
Det var der ikke - så øvelsen endte med en tur på jorden.

torsdag, december 27, 2012

Sidste par sokker i 2012

Garnet blev købt lige før sommerferien, og inspireret af rejsemålet betegnet som italiensk.

Nu, hvor vi har december forekommer det mere rimeligt at kalde dem julesokker.

Mønsteret er bobles-sokker.

Pind 2,25 og garnet er norsk strømpegarn. På grund af mønsteret går der lidt mere garn end normalt, jeg har brugt 80 g til en str mig (38).

Lækkert garn, med en god ulden fornemmelse.

 

Glædelig jul 2012!

På en stille juledag, hvor familiebesøgene er ovre.

Vi har haft større familiebesøg i julen, og selv været på visit, selv om sneen den 23. kom lidt på tværs. I min julebog kan jeg se at det er sket før, så vi får juleaften og gaveudpakning i to omgange.

Træet er pyntet med engle, kugler og lys i år, og selvfølgelig en stjerne i toppen. Fordi vi var så mange er træet stort i år. Egenhændigt båret hjem fra en af vores næsten-naboer den 3. søndag i advent. Det var lige efter bogen, udveksling af seneste nyt, snak om juletræ og diverse, herunder deres æsler og trasken hjem med træet på nakken i sneen.

Og her er det så i al sin pragt, som det står til Helligtrekongersaften, ca.

Jeg ønsker alle nogle gode juledage.

 

lørdag, december 22, 2012

Indflyvning til julen

Uha - der har været travlt op til jul.
Blandt andet med en dejlig velbesøgt koncert i jazzklubben. Jeg kan varmt anbefale dem alle - og især pianisten, Nikolaj Hess. Han evner at spille varieret, yderst swingende, når det er passende og ikke mindst at gøre standardrepetoiret interessant. Skøn musiker.
 
Nu er det juleferietid, gåsen er blevet hentet og julegaverne er blevet pakket ind. Nu er det kun et spørgsmål om snestormen kommer på tværs af planerne i morgen.


onsdag, december 12, 2012

Om intelligens og paratviden

En lille historie fra den evigt løbende debat. Helt forkert overskrift, udmærket artikel.


Jeg kan godt afsløre, at artiklen ikke kan bekræfte påstanden i overskriften. I øvrigt er der også stor forskel på paratviden og intelligens. 

søndag, december 09, 2012

En helt særlig flyver

Åbenlyst ikke fra i dag, fotograferet for knapt tre uger siden i Århus, foran Aros.



Jeg tænkte straks på en børnebog og kaptajn Bimse.
Redigeret - meget kan man sige om væsnet på billedet, men det er ikke en kanin.

fredag, december 07, 2012

Det kommer snigende

Det undrer mig altid, hvad der sker i december. 1. december - der er masser af tid. Og nu, på mandag er det 10. december og så er der to uger til juleaften!!!

Hos os kommer julepynten som sædvanligt drypvist. Kalenderlyset og adventsstagen er drevet af kalenderen, lige som anskaffelsen af årets ulandskalender. Den anskaffes trofast, for at holde traditionen ved lige. Farfar overvejer om ophængningen af tidligere års julekalendere skal redesignes, for at tage højde for hvad yngste generation måske kan huske. Godt, at vi har rødt garn på lager, hvis der er behov for nye snore til udstillingen.
Den udendørs julestemning sørger sneen for, virkelig smukt.
Nogen har nappet vores æblelager, der stod i en spand ved bagdøren. Æbletyveri er desværre en hyppig forbrydelse i øjeblikket.
Forbrydelsen er dog langt fra raffineret her ude på landet, hvor tyven har været drevet af umiddelbar behovstilfredsstillelse. Sne er ret afslørende, når man er på gale veje. Forbryderen har med stor sandsynlighed klove og har efterladt æbler med bidmærker.  


tirsdag, december 04, 2012

Årets juletræ 2012

Juletheen er indkøbt og ankommet.
Kalenderlyset har været tændt.
Selv snevejret er her.

Så er det på sin plads at introducere årets juletræ:
En filtsag. Ikke hjemmeproduceret, men indkøbt for en beskeden sum på det lokale julemarked.

mandag, december 03, 2012

Vintersjal

Efter mange, lange retriller er der kommet et kulørt sjal af pindene.
Her fotograferet i den dejlige sol søndag morgen, på baggrund af uberørt sne.
Sjalet er Veeras Color Affection og det er en mellemting mellem de to modeller - strikket i tre farver Wollmeise. Nu er der strikket noget af alt dét indkøb fra august. Samlet set er der overskudsgarn til to par strømper, et par grøn/blå samt et par lilla med gyldne striber.
Det lyder som hans og hendes sokker...

Nogle korte fakta, inden aftensmaden er klar. Jeg er så heldig at jeg får den serveret i dag.
Mønster: Color Affection af finske Veera. Eneste variation er, at jeg har strikket den lange kant i den gyldne farve (mønsterfarve 2) i stedet for i den grøn/blå (mønsterfarve 3). Enkelt mønster. Jeg lavede et omslag i starten af hver pind for at få kanten tilstrækkeligt løs.
Garn: Tre farver Wollmeise 100% uld. Der er gået ialt 240 g.
Pind: KP 4 mm. 80 cm er lige i underkanten når rækkerne bliver rigtigt lange.
Hot/not: Dejligt sjal, blødt og smukt og med et fint fald. Vrangsiden har en virkelig smuk farveblanding og er efter min mening lige så smuk som retsiden. Jeg glæder mig til at få det brugt, både som halstørklæde og som pynt.